Детски специалисти от УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ с инициатива: Лятна академия за родители „Първа помощ за малките герои“.

В две поредни съботи детски специалисти от УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ проведоха първата по рода си Лятна академия за родители „Първа помощ за малките герои“. В обучението се включиха ръководителят на Отделение по детска ортопедия и травматология д-р Явор Пукалски и екипът му, детският реаниматор д-р Елена Иванова и детският хирург д-р Георги Иванов.

Обучението е със силно застъпена практическа част за реакция при спешни ситуации и предизвика голям интерес в присъстващите родители.

Като дългогодишен приятел и партньор на всеотдайните специалисти от Детския блок към болница „Н.И.Пирогов“, ние от фармацевтична компания Ведра Интернешънъл с огромно удоволствие се включихме в тази инициатива. Да бъдеш родител е най-прекрасното чувство, но също така може да бъде и най-стресиращото, особено в спешни ситуации, когато се изисква бърза и адекватна намеса.

Обучителните сесии включваха реакция в ситуации:

  • Чужди тела
  •  Кардио-пулмонална ресусцитация
  • Удавяне
  • Ухапване от кърлеж
  • Слънчево изгаряне
  • Алергична реакция
  • Травми на опорно-двигателни апарат
  • Обработка на рана

В част от разиграните ситуации, детските специалисти препоръчаха билково масло Терезиенойл, което е приложимо в случаи на наранявания, ухапвания от насекоми и изгаряния.  Със 100% натурален състав от естествени мазнини и билкови екстракти, Терезиенойл доказано притежава хидратиращи, епителизиращи, обезболяващи и подхранващи кожата свойства.

За спокойствието на родители и деца в екстремни ситуации, специалистите препоръчаха Рескю – капки, спрей и пастили на д-р Бах. Рескю e универсална комбинация от цветни есенции, която печели доверието на милиони хора по света като безвреден и бърз начин за справяне с емоционалния дисбаланс, причинен от различни проблемни или стресови житейски ситуации.

Благодарим на екипа специалисти от „Н.И.Пирогов“ за проведената Лятна академия за родители „Първа помощ за малките герои“. Вярваме че всеки един, преминал през това обучение, се чувства по-спокоен и подготвен да се справи с предизвикателството да бъде родител.