Експертна среща „Фемарел – първо средство на избор при менопауза“

На 19 юни в Боровец се проведе работна среща между лекари от България и Andrea Genazzani M.D., Ph.D., президент на Международното Дружество по Гинекологична Ендокринология и на Европейското Дружество по Гинекология, както и бивш президент на Международната Асоциация по Менопауза.

На срещата, водена от проф. д-р. Андреа Дженазани експертите обсъждаха активната съставка в продуктите Фемарел, DT56A, като първа линия за третиране на симптомите на менопаузата поради действието й като селективен модулатор на естрогенните рецептори. Като SERM, Фемарел облекчава симптомите на менопаузата в краткосрочен и дългосрочен план и увеличава костната минерална плътност (ефект на агонист), като в същото време няма ефект върху матката или гръдите (ефект на антагонист). Този механизъм на селективна тъканна активност е доказан и се потвърждава в клинични и предклинични изследвания.

Експертната комисия от водещи гинеколози и ендокринолози на срещата в Боровец заключи, че Фемарел представлява ново поколение терапия за овладяване на менопаузата, като предоставя безопасно и ефективно решение за облекчаване на вазомоторните симптоми, вулво-вагиналната атрофия и здравето на костите. Това ще позволи на пациентите да подобрят качеството си на живот и да посрещат без притеснения всеки нов етап в живота си.
Фемарел вече се предлага и в три различни варианта, съобразени със специфичните нужди на жената в дългия преход към менопауза, а и след това.

Синият Фемарел Риджувинейт (Femarelle® Rejuvenate) е подходящ за спиране на белезите на остаряването, свързани с първите хормонални промени, още преди горещите вълни.

Розовият Фемарел Речардж (Femarelle® Recharge) допринася за бързото овладяване на горещите вълни и безсънието, премахва раздразнителността и подобрява метаболизма. Комбинацията на витамин B6 с активната съставка DT56a превръща натуралната добавка в първо средство на избор при жени с настъпила менопауза.

Оранжевият Фемарел Анстопабъл (Femarelle® Unstoppable) позволява на жените след настъпване на менопауза да разчитат на здрави кости. Дългосрочният прием на Фемарел подобрява костната здравина и осигурява формирането на костна тъкан, което е доказано в клинични проучвания. Така предотвратява сериозни последици като остеопения и остеопорозни фрактури.