Водещи лекари инфекционисти и гастроентеролози препоръчват Омни-Биотик 10 при прием на антибиотици, свързан със средно-тежно и тежко протичащи COVID-19 инфекции

В комплексната терапия на средно-тежко и тежко протичащите случаи на Covid-19 влиза и приложението на антибиотици, често за дълъг период от време. Често това се налага, за да се избегне бактериална суперинфекция при тези пациенти. Но едновременно с тяхното полезно действие, антибиотиците могат да причинят увреждания на чревния микробиом, които да доведат до бъдещи здравословни проблеми – това е още по-валидно, когато терапията е високодозирана и продължителна.

Затова лекарите-инфекционисти от СБАЛИПБ ПРОФ. ИВАН КИРОВ – СОФИЯ, както и проф. Владимиров, Началник клиника по гастроентерология на УМБАЛ Царица Йонна – ИСУЛ дават своята препоръка за Омни-Биотик 10 като ефективен синбиотик за възстановяване на нормалния за всеки човек чревен микробиом, предвид антибиотичната терапия. Омни-Биотик 10 е австрийски продукт, които е доказал своите качества в свеждането до минимум на страничните ефекти на антибиотичната терапия и бързото възстановяване на увредената чревна флора. Специфичната комбинация от щамове има способността да произвежда активни вещества, които действат срещу причинителя на диария.

Прочетете официалното становище на лекарите инфекционисти от СБАЛИПБ ПРОФ. ИВАН КИРОВ – СОФИЯ тук:

Прочетете препоръката на проф. Борислав Владимиров, Началник Клиника по гастроентерология в УМБАЛ Царица Йонна – ИСУЛ тук: